torsdag, august 24, 2006

Vannkjøling på gang! og sprengt radiator...

Jepps jepps folkens! som dåkke kan lesa ut frå tittelen er de altså vannkjøling på gang te dataen! Bestillte deler på microplex.no i går og så dei er nok på dørå i mårå (er vanvittig raske med å senda ut pakkar sjå microplwx! heilt imponert eg....!) Så då blir de te å setta de samen og bygga opp. Frå før har eg vanntank, relekit, ei kjøleblokk te hardisk, ei kjøleblokk te prosessor som ikkje passe te min prosessor (fekk de med i et sett eg kjøpte for lenge si) og ein liten 80x80mm radiator. Så nå har eg då bestilt pumpa, prosessorblokk som passe te min pc :p, kjøleblokker te skjermkort. Og slangar, slangeklemmer, slangeniplar å sånne ting då sjølsagt. I tillegg så bestillte eg et hovdkortbrett sånn at eg kan bygga eget kabinett seinare, de har eg egentlig planlagt lenge men så har eg aldri kommt i gong si eg ikkje har visst heilt kor eg sko bjynna... men nå når eg får meg hovedkortbrett så har eg jo ein start! Eg bestillte og noken LED's, et UV lysrøyr og et sånt stilig LCD display te å montera i kabinettet som vise systeminfo å sånne nyttige ting! skikkelig unødvendig men fillen så tøft likavel! he he!
Alle som syns eg er geek nå kan sei de i kommentarane sine :p!!

Sprengt radiator......
Eg og Ibbe sko te byen ein tur i går for at hu sko få handla seg skulebøker å sånt... men når me kom ca te våg så såg eg at temperaturen steig faretruande høgt! så eg kjørte inn te sidå for å sjekka ka detta va for noke... og i de eg stoppa bilen så hørrte me et smell frammante! og når me gjekk ut for å sjekka så såg de ut som om noken hadde kasta ein vannbalong på bilen.. va vatten øve alt.... og når me åpna panseret så stod radiatoren der og gapte mot oss omtrent... så då hadde de med andre ord sakte men sikkert forsvunne kjøleveska innte de blei så lite at de bjynnte å koka.. og av ein eller aen grunn så virka kje den der fjørbelastningen i lokket som ska sleppa ut trykket og dermed gjekk de så langt at de brast.... så då måtte eg opp i et hus og få noken flasker vatten sånn at me kom oss te aksdal. og der fant me noken tomme spylarveskekanner som me fyllte med vatten sånn at me kom oss te hgsnd..... (måtte fylla ein gong mellom aksdal og hgsnd og...) når me sko him igjen så kjøpte me ein påse kanel for å sjå om de kanskje konne virka! hellte oppi halve påsen før me kjørte frå amanda, fyllte sjølsagt opp med vatten og då... sånn ca når me kom te våg igjen bjynnte temperaturen å stiga høgt igjen så då måtte eg ut å fylla på nytt igjen... men då va de tydelig at kanelen hadde virka litt for då kom de bare ut vatten tri plasser i sprikkå! så då klemte eg dei punktene ennå litt bedre samen og så hellte eg oppi resten av kanelen. og jammen holdt de heilt te sindre! Så prøvde sindre å lodda de samen då.. med vekslande hell desverre for han hadde kje heilt opptimalt utstyr tilgjengelig... men han fekk de ganske så tett! jaffal tettare enn de va! og dei ørsmå lekasjane som va hellte me bare oppi ein dæsj kanel for å tetta :p funka greit de! neppe ein særlig varig løysing men.... får stikka ner te naboen og hørra om han har utstyr te å fiksa de med... eller så får eg stikka oppom kaldheimen og kjøpa ny radiator... får sjå.... eg kom meg jaffal greit him uten at temperaturen gjekk øve normalt i de heila tatt! så då klage kje eg! he he

1 Comments:

Ingrid Beate said...

geek :P tulling, komme te å bruka opp alle pengenedine på unødvendige ting du... eg bruke bare på nødvendige ting eg asså.. :P ånei... men men, du ska få gjørr ka du vil me dine penger, så lenge d ikje går udøve mine :P elske deg!

25 august, 2006 20:57  

Post a Comment

<< Home